Honning er sukker og du skal ikke spise ubegrænsede mængder af det. Honning har dog også mange sunde egenskaber. For at bevare disse må honningen ikke varmes op til over 40 grader C. Den uopvarmede honning køber du hos din lokale biavler. Anden honning er stort set altid opvarmet i produktionsprocessen hos leverandøren.
Ifølge bladet Samvirke, er honning godt mod bl.a.:
- Ondt i halsen
- Mavesår
- Sår (bruges ved sårheling, også når antibiotika ikke virker)
- Tømmermænd
- Diarré (diarre og opkastninger, der skyldes bakterier, kan behandles med honning)
Østrigske forsøg viser yderligere, at regelmæssig indtagelse af honning gennem blot otte uger, har en positiv og målbar virkning på menneskers immunsystem (Kilde: R. Frank, K. Schinhan-Kumpfmüller, J. Puttinger, A. Reitinger Sonderdruck Ernährung & Medizin 2007).
Nyere forskning viser, at dansk råhonning virker mere bakteriedræbende end den newzealandske Manukahonning.
Det gælder dog næppe al dansk råhonning, og på Onkel Morfars Bifarm mener vi heller ikke, at man generelt kan sige, at én honning altid har bedre egenskaber end en anden.
Produktionsanlægget på Onkel Morfars Bifarm udgøres af forskellige hånddrevne midler til skånsom behandling af honningen: en slynge med håndsving (centrifuge til hele tavler/rammer), en presse og nederst en skrællebakke til at fjerne forsegling før slyngning. I bakken, står en fuldt forseglet vokstavle (og fyldt med honning) på skrå. Ved presning bevares flest næringsstoffer.