Den nyslyngede honning tappet på glas. Hvert enkelt glas er resultatet af tusindvis af flyveture med en samlet distance svarende til 1-2 gange rundt om Jorden

En teskefuld honning – det er hvad tolv bier samlet producerer gennem hele deres liv. En bi besøger op til 1.000 blomster for at fylde den særlige honningmave med nektar. For at skaffe et halvt kilo honning skal bierne flyve en samlet strækning svarende til 1-2 gange rundt om Jorden. En bi flyver op til ca. 3-5 km fra stadet for at finde og samle nektar.

Honning er sukker og du skal ikke spise ubegrænsede mængder af det. Honning har dog også mange sunde egenskaber. For at bevare disse må honningen ikke varmes op til over 40 grader C. Den uopvarmede honning køber du hos din lokale biavler. Anden honning er stort set altid opvarmet i produktionsprocessen hos leverandøren.

Ifølge bladet Samvirke, er honning godt mod bl.a.:

  • Ondt i halsen
  • Mavesår
  • Sår (bruges ved sårheling, også når antibiotika ikke virker)
  • Tømmermænd
  • Diarré (diarre og opkastninger, der skyldes bakterier, kan behandles med honning)

Østrigske forsøg viser yderligere, at regelmæssig indtagelse af honning gennem blot otte uger, har en positiv og målbar virkning på menneskers immunsystem (Kilde: R. Frank, K. Schinhan-Kumpfmüller, J. Puttinger, A. Reitinger Sonderdruck Ernährung & Medizin 2007).

Nyere forskning viser, at dansk råhonning virker mere bakteriedræbende end den newzealandske Manukahonning.
Det gælder dog næppe al dansk råhonning, og på Onkel Morfars Bifarm mener vi heller ikke, at man generelt kan sige, at én honning altid har bedre egenskaber end en anden.

Produktionsanlægget på Onkel Morfars Bifarm udgøres af forskellige hånddrevne midler til skånsom behandling af honningen: en slynge med håndsving (centrifuge til hele tavler/rammer), en presse og nederst en skrællebakke til at fjerne forsegling før slyngning. I bakken, står en fuldt forseglet vokstavle (og fyldt med honning) på skrå. Ved presning bevares flest næringsstoffer.