Det store i det små. Når du ser en bi sidde på blomstens fine støvdragere, oplever du på én gang naturens storhed, skønhed og sårbarhed.
Bien lever i et højtudviklet samfund hvor mange opgaver skal varetages. Et bistade tæller i højsæsonen 50-60.000 individer og alle bisamfundets opgaver bliver udført med stor energi og præcision. En honningbi lever om sommeren ca. seks uger fra udklækning. Afhængigt af dens alder varetager den enkelte bi opgaver som rengøring, pasning af larver, bygning af vokstavler, indsamling af nektar og bevogtning af stadet.

Ifølge Miljø- og Fødevareministeriet er 75% af vores spiselige afgrøder afhængige af insektbestøvning og ca. 40% af disse insekter er truede. Særligt bierne er truede – såvel vilde som honningbierne i biavlen.

Så pas godt på dem, og husk bier stikker ikke. Hvepse gør – det er hvepsene der kredser om frokosten i det fri, i sensommeren.

En dag sad der en bisværm i et æbletræ

Alle i byen ved at det er en opgave for Onkel Morfar, så det var ham der hentede bierne. Det er ikke nødvendigt at bruge bidragt, men fordi Onkel Morfar ikke er så meget for kameraer og for ikke at lokke ukyndige i uføre, fandt han dragten frem (Onkel Morfar er nemlig meget bevidst om sit ansvar som influencer):